- Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Algemeen

Ik ben mijn wachtwoord kwijt.

1 Klik op inloggen en op “Wachtwoord vergeten”.

2 Vul je gebruikersnaam in (staat op je e-factuur) of vul je e-mail adres in.

3 Klik op “Opvragen”.

4 Binnen een paar seconden ontvang je een e-mail en automatisch gegenereerd wachtwoord.

5 Met dit wachtwoord kun je inloggen en later in je Digitale Dossier aanpassen in een persoonlijk wachtwoord.

Ik kan Polisnetto.nl niet openen op mijn Apple computer.

Gebruik een andere browser dan Safari, bijvoorbeeld Firefox.

 Wat zijn de poliskosten?

Polisnetto berekent geen poliskosten omdat je polis digitaal in je persoonlijke dossier staat.

Je kunt je polissen altijd en overal uitprinten.

Wil je toch een polisblad bij Polisnetto bestellen? Dan zijn de kosten hiervoor € 10,-. Dit bedrag wordt automatisch met de eerstvolgende incasso verrekend.

Kan ik de premie zelf overboeken?

Nee. Door de volledig geautomatiseerde werkwijze is het niet mogelijk om de premie over te boeken. Alle premies worden geïnd door middel van automatische incasso.

Hoe kan ik mijn verzekering wijzigen?

Dat kan door in te loggen (rechtsboven in de site). Zoek daarna je verzekering op in ‘polisoverzicht'. Klik op "Details" (staat voor de verzekering). Onderaan de bladzijde klik je op de button ‘Wijzigen’. Pas hierin de gegevens van je verzekering aan en klik op ‘Herbereken premie’. Klik op ‘Volgende stap’.
Je kunt nu de wijziging definitief maken door op ‘Ja, ik ga akkoord ’ te klikken. Vul je wachtwoord in en klik op bevestigen. Je hebt nu je wijziging doorgevoerd

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Je kunt met Polisnetto bellen op 050-5015763 of zelf inloggen. Kilk vervolgens op het tabblad ‘Gegevens’ om je huisadres te wijzigen.

Waar vind ik mijn factuur?


Alle facturen en berichten staan in je persoonlijke digitale dossier.

Waar vind ik de polisvoorwaarden?


Onderaan de pagina van de door jou gekozen verzekering vindt je de knop voorwaarden/productwijzer.

Hoe beëindig ik mijn verzekering?

Je kunt je verzekering zelf beëindigen in je digitale dossier. Ga naar "polisoverzicht" en vervolgens naar de verzekering die je wilt beeindigen. Eventueel teveel betaalde premie krijg je terug. Let op: het is niet mogelijk je verzekering met terugwerkende kracht te beëindigen. Je kunt ook altijd bellen met Polisnetto op 050 5015763.

Wat zijn de opzegtermijnen bij Polisnetto?

Polisnetto kent geen opzegtermijnen. Je kunt dus dagelijks opzeggen!

Beëindigen jullie mijn verzekering bij mijn huidige maatschappij als ik een verzekering bij Polisnetto afsluit?

Je kunt je huidige verzekering bij je verzekeringsmaatschappij zelf beëindigen met de opzegbrief die je boven iedere premieberekening ziet en die je bovendien automatisch in de mail krijgt wanneer je geaccepteerd bent voor een verzekering. Je kunt het ook door Polisnetto laten doen. In dat geval heeft Polisnetto een kopie polisblad van de op te zeggen verzekering(en) nodig.

Hoe kan ik mijn schade melden?

Log in op de site van Polisnetto. In je digitaal dossier, onder het tabblad ’Mijn schades’ kun je de schade eenvoudig melden. Direct na de melding van je schade, ontvang je een e-mail met een bevestiging waarin de behandelde partij en je schadenummer vermeld staan. De schadebehandelaar zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Je kunt natuurlijk ook Polisnetto bellen: 050 5015763.

Ik wil graag een nieuw schadeformulier

Je kunt het formulier downloaden en uitprinten onder het kopje “Schade melden” op Polisnetto. Of je neemt contact op met Polisnetto.

Vervoer  - Hoe zit het met mijn verzekering op de dag dat ik mijn voertuig inruil?

Op de dag van de ruil zijn beide voertuigen verzekerd. Neem een paar dagen van te voren contact op met Polisnetto op 050 5015763.

Hoe zit het met mijn schadevrije jaren?

Op je auto- of motorverzekering bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, des te meer korting je krijgt (tot de maximale korting is bereikt). Wanneer je je verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren in een centraal landelijk system (Roy-Data) gezet.

Als ik iemand anders in mijn auto laat rijden, is hij of zij dan verzekerd?


Ja. Als eigenaar mag je zelf weten wie je je auto laat besturen. De bestuurder moet uiteraard wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als degene die jouw auto bestuurt, schade maakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor jouw opgebouwde korting, eigen risico en schadevrije jaren. Rijdt er structureel een ander in jouw auto, dan moet je dit aan Polisnetto melden.

Als ik een tweede auto bij Polisnetto verzeker, krijg ik dan dezelfde no-claim korting als op de eerste auto?

Ja, wanneer de eerste personenauto ook bij Polisnetto verzekerd is.

Kan ik mijn motor als tweede gezinsvoertuig verzekeren?

Ja je bonus/maluskorting wordt dan bepaald op basis van de schadevrije jaren van het eerste voertuig en het aantal jaren dat je in het bezit bent van je motorrijbewijs.

Mijn autoruit is beschadigd en moet vervangen worden. Valt dit onder de dekking van mijn verzekering?

Ruitschade valt binnen je verzekering wanneer je een beperkt casco (WA-plus) of volledig casco (All-risk) dekking hebt. Er geldt een eigen risico van € 150,00 bij reparatie van de ruitschade door middel van een harsinjectie. Dit eigen risico komt te vervallen indien deze ruitschade is gerepareerd door een glasherstelbedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant. Indien de beschadigde ruit wordt vervangen dan geldt er een eigen risico van € 300,00. Dit eigen risico wordt verlaagd naar € 67,50 indien deze ruitschade is gerepareerd door een Glasgaranthersteller

Kan ik de opgebouwde schadevrije jaren van mijn bromfietsverzekering toepassen op mijn autoverzekering?

Ja, wanneer je je bromfietsverzekering beëindigt, kun je een royementsverklaring opvragen bij je bromfietsverzekeraar. De originele royementsverklaring kun je naar Polisnetto sturen. Polisnetto zal de schadevrije jaren van deze verklaring op je autoverzekering toepassen.

Aan welke alarmeis dient mijn “exclusieve” auto te voldoen?

Auto’s met een nieuwwaarde van € 75.000,- tot € 100.000,- moeten voldoen aan de eisen van alarmklasse 4 Auto’s met een nieuwwaarde tussen € 100.000,- en € 300.000,- moeten voldoen aan de eisen van alarmklasse 5 Exclusieve auto's ouder dan 5 jaar hebben voldoende aan SCM alarmklasse 3.

Moet ik mijn oldtimer laten taxeren?

Dat is niet verplicht indien je je auto uitsluitend WA verzekert. Bij een WA beperkt Casco of WA Casco is een taxatierapport van maximaal drie jaar oud noodzakelijk.

Is mijn aanhangwagen/caravan ook verzekerd op de autoverzekering?

Aangekoppeld aan je verzekerde auto is je aanhanger, caravan of vouwwagen uitsluitend voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) gratis meeverzekerd. Voor het verzekeren van casco-schade bij brand, diefstal of bij een aanrijding kun je de aanhangerverzekering of caravanverzekering afsluiten.

Wonen - Is het mogelijk mijn schuur/garage mee te verzekeren binnen de woonhuisverzekering?


Ja. Schuren en garages die zijn ingeschreven onder hetzelfde kadastrale nummer als het woonhuis, en wanneer er sprake is van particulier gebruik kunnen meeverzekerd worden. De herbouwwaarde van de schuur of garage tel je dan op bij de herbouwwaarde van de woning.

Hoe bepaal ik de herbouwwaarde van mijn woning?

Om te bepalen wat de herbouwwaarde van je woning is, kun je gebruik maken van de herbouwwaardemeter. De herbouwaardemeter staat bij de opstalpremieberekening. Je hebt daarmee garantie tegen onderverzekering op de losse opstalverzekering. Indien een recente “deskundigentaxatie” door een makelaar voorhanden is, kan deze natuurlijk gebruikt worden.

Wat is het eigen risico bij een woonhuisverzekering?

De opstalverzekering kent alleen een eigen risico in het geval van stormschade. Het eigen risico bedraagt € 115,-. In alle overige gevallen is er geen eigen risico.

Wat is indexering? 

De waarde van je woonhuis en inboedel verandert in de loop van de tijd. Ongemerkt kan die waarde flink toenemen. Indexering houdt in, dat je verzekering op peil gehouden wordt. Deze verandert automatisch mee met de prijsontwikkelingen in de markt. Het indexcijfer wordt vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoe bepaal ik het verzekerd bedrag van mijn inboedel?

Je kunt het verzekerde bedrag van je inboedel bepalen door gebruik te maken van de inboedelwaardemeter. Je kunt de inboedelwaardemeter openen door aan te vinken dat je "garantie tegen onderverzekering" wil in de premieberekening. De Inboedelwaardemeter is een hulpmiddel en de uitkomsten gekden daarom niet als getaxeerde waarde in de zin van de wet.

Is mijn inboedel verzekerd als ik ga verhuizen?

Wanneer je gaat verhuizen, moet je het risicoadres van je huidige inboedelpolis wijzigen. Gedurende maximaal drie maanden mag er sprake zijn van een overlappingperiode, waarin de inboedel op zowel het oude- als het nieuwe adres is verzekerd.

Ontvang ik standaard een Groene kaart voor mijn caravan?

Nee, want deze is voor een caravan of vouwwagen in de meeste gevallen niet verplicht. Neem contact op met Polisnetto wanneer je wilt weten waar wel een Groene kaart verplicht is.

Ben ik niet dubbel verzekerd als ik medische kosten meeverzeker op mijn Doorlopende Reisverzekering?

Nee. In een aantal gevallen dekt je zorgverzekering kosten voor geneeskundige hulp in het buitenland niet, of slechts gedeeltelijk. Het is daarom mogelijk dat je moet bijbetalen of dat je helemaal geen vergoeding krijgt van je zorgverzekeraar. De dekking geneeskundige kosten binnen je reisverzekering is een aanvulling op je zorgverzekering. Afhankelijk van je zorgverzekering en je reisbestemming is het aan te raden deze kosten mee te verzekeren.

Is de Doorlopende Reisverzekering ook in Nederland geldig?

De Doorlopende Reisverzekering is in Nederland geldig, wanneer er sprake is van een geboekte vakantie. Familiebezoek of dagtrips in Nederland zijn niet verzekerd. In geval van schade moet een boekingsbevestiging of een reserveringsformulier overlegd kunnen worden.

Is het ook mogelijk de Doorlopende Reisverzekering voor een korte periode af te sluiten?

Nee, de tariefstelling van deze verzekering is gebaseerd op een periode van minimaal 1 jaar.

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) Vallen uitwonende studerende kinderen ook onder de dekking van een WA-verzekering?

Ja. Die zijn verzekerd.